یکشنبه ۶ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۱:۳۴

به میزبانی کتابخانه پارک شهر؛

دومین جلسه «محفل ادبی فیض» با معرفی کتاب «چاپ بیروت» برگزار شد

محفل ادبی فیض

دومین جلسه محفل ادبی فیض با ‌معرفی کتاب «چاپ بیروت» توسط علی داوودی، نویسنده اثر و همچنین معرفی کلیم کاشانی، از شاعران برجسته قرن یازدهم، در کتابخانه مرکزی پارک شهر برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانه های عمومی استان تهران، دومین جلسه «محفل ادبی فیض» عصر دوشنبه ۲۳ دی ماه ۱۳۹۸ با بخش‌های مختلفی چون معرفی کتاب، معرفی شاعر، تدریس اصول اولیه شعر، خوانش شعر و نقد آثار ارائه شده از سوی اعضا، با حضور حدود ۴۰ تن از شاعران و اعضای این محفل ادبی و سایر علاقه‌مندان به شعر و ادبیات در کتابخانه مرکزی پارک‌شهر تهران برگزار شد.

در این جلسه پس از خوانش دیباچه گلستان سعدی، کتاب"چاپ بیروت" منظومه بلند و عاشقانه علی داوودی در قالب سفرنامه معرفی شد که علی داوودی ضمن خواندن بخش‌هایی از این کتاب گفت: مجموعه «چاپ بیروت» که توسط انتشارات شهرستان ادب منتشر شده، با مجموعه شعری سپید است که به دو بخش تقسیم شده است؛ منظومه‌ای به نام از «تنهایی موج‌ها» که شعری است در سه اپیزود روایی و «گزارش از خاک مقدّس» که به کشتگان عاشق تقدیم شده است و شامل پنج شعر سپید کوتاه به یاد ماندنی است.

ادامه این جلسه با معرفی کلیم کاشانی شاعر برجسته قرن یازدهم همراه بود که نغمه مستشارنظامی در این باره گفت: کلیم کاشانی در سال ۹۹۰ هجری در همدان متولد شد. وی به این علت که مدتی در کاشان زندگی کرده است به «کاشانی» شهرت یافت. او در شیراز با مقدمات علوم آشنا شد و بعد از آن به هند رفت. وی از طرف شاه‌جهان مأمور شد که فتوحات شاه‌جهانی را به نظم آورد که در آن، وقایع زمان این شاه را در قالب مثنوی به تصویر کشیده‌است.

وی با خوانش قطعاتی از تک بیت‌های ناب کلیم کاشانی، گفت: شهرت کلیم بیشتر به خاطر غزلیات اوست. او به «خلّاق المعانی ثانی» معروف است. از کلیم دیوان اشعار و مثنوی فتوحات به جا مانده است. وی در سال ۱۰۶۱ هجری در کشمیر درگذشت.

ارائه برخی نکات ادبی و اصول اولیه شعر بخش دیگری از این جلسه بود که مباحثی چون «شعر چیست»، «قالب شعر»، «ویژگی های شعر و نوشته خوب»، «تعاریف اولیه»، «انواع شعر کهن و شکل آرایش قافیه در آنها» مطرح شد و پس از آن برخی شاعران مطرح کشوی چون قادر طراوت پور عضو سابق شورای شعر وزارت ارشاد و نصیبا مرادی به خوانش شعر پرداختند.

همچنین نمایش نقاشی یکی از اعضای محفل ادبی به عنوان موضوع قریحه سنجی جلسه آینده جهت سرایش شعر، نوشتن متن و دلنوشته، جمع‌خوانی گلستان سعدی، دکلمه عضو خردسال محفل، شعرخوانی سایر اعضای انجمن و شاعران میهمان از شهرهای فردیس و کرج از استان البرز، بخش دیگر این جلسه را به خود اختصاص داد که با نقد و بررسی تعدادی از اشعار ارائه شده و آموزش برخی نکات ادبی همراه بود.

در پایان جلسه شاعران و اعضای محفل ادبی فیض با اهدای کتاب در تجهیز کتابخانه «تفکر» شهریار شرکت کردند.

گفتنی است که مراسم آغاز به کار محفل ادبی فیض ۲۷ آذرماه با حضور دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی کشور و جمعی از شاعران و اهالی فرهنگ و ادب کشور، در سالن اجتماعات کتابخانه مرکزی پارک شهر برگزار شد و اولین جلسه از این محفل ادبی نیز ۹ دی ماه با حضور اعضا و علاقه‌مندان به شعر و ادبیات برگزار شد. بر اساس برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته سایر جلسات محفل ادبی فیض نیز در روزهای دوم و چهاردهم هر ماه به میزبانی کتابخانه مرکزی پارک‌شهر برگزار خواهد شد.

ارسال نظر

    • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
    • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.
9 + 2 =